Scouting Oostburg

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 

Binnen ons bestuur zijn wij momenteel op zoek naar een nieuwe groepsvoorzitter.

Aan de functie van Groepsvoorzitter zijn een aantal voorwaarden verbonden. Zo is deze functie niet verenigbaar met de functies Leiding, Groepssecretaris, Groepspenningmeester en Groepsbegeleider. Het functieprofiel waar een voorzitter aan moet voldoen:

• De voorzitter zit niet alleen de groepsraad voor en begeleidt niet alleen de discussies, maar hij houdt zich in en verduidelijkt wat anderen denken te zien, geeft richting aan gedachten van anderen en luistert, hoort en verzamelt de meningen van leiding en bestuur.

• De voorzitter stuurt de vereniging in de juiste richting die we samen hebben bepaald, wijkt niet af van de koers, maar kan wel laveren tussen de teamproblemen, ruzies, conflicterende zienswijzen en andere zaken die stormen kunnen veroorzaken.

• De voorzitter verbindt en begrijpt iedereen, maar houdt stevig vast aan de overtuigingen en tradities van de groep en van scouting Nederland, verkondigt deze achterliggende gedachtes en zorgt ervoor dat deze voor iedereen duidelijk zijn.

• De voorzitter durft mensen te overtuigen, durft mensen aan te spreken, maar gaat nooit voor eigen gewin. Hij zorgt ervoor dat iedereen op de juiste plaats zit, doet wat hij kan en vooral fijn vindt. Overtuigt anderen om met elkaar te werken en motiveert mensen om zichzelf te ontwikkelen.

• Een voorzitter krijgt aandacht en staat soms in het middelpunt. Dit moet je durven en doen, de voorzitter heeft een ego, maar durft zichzelf ook op de achtergrond te zetten als dit in het belang is van de vereniging.

• De voorzitter handelt altijd in het belang van de groep en springt indien nodig bij waar nodig.

• Een voorzitter moet durven zichzelf te ontwikkelen en zijn eigen stijl te hebben.

Het te belopen tijdspad ziet er als volgt uit:

1. Aangeven van belangstelling voor de functie van Groepsvoorzitter via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hierbij kunnen eventuele openstaande vragen of overwegingen worden besproken.

2. Aanleveren van een sollicitatie met beweegredenen waarom jij de juiste persoon bent om de functie van Groepsvoorzitter te vervullen. Inleveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

3. Voorstellen aan de groep en bezoeken van de diverse speltakken om kennis te maken.

4. Houden van een pitch in de Groepsraad gevolgd door een stemming.

Heb jij interesse om de functie van Groepsvoorzitter op je te nemen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ben jij zelf niet diegene, maar ken jij iemand die voldoet aan de volwaarden en het functieprofiel? Dan kan deze persoon uiteraard ook solliciteren!