Scouting Oostburg

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 
Ben je 4,5 jaar of ouder? Hou je van vuur stoken, buiten spelen of juist van knutselen? Dan dagen we jou uit tijdens de Durfdag! Je bent welkom op zaterdag 10 september tussen 10 en 14 uur om een kijkje te nemen of Scouting wat voor jou is! De durfdag is een open dag voor iedereen die een kijkje wil nemen op scouting. Deze dag is leuk voor iedereen die ouder is dan 4,5 jaar. Iedereen is welkom om te komen kijken. Tijdens de durfdag is er een informatiestand aanwezig op ons terrein, hier kan je terecht voor meer informatie over scouting. Lunch wordt tussendoor verzorgd, je hoeft dus zelf geen eten mee te nemen. Hopelijk zien we je dan!

Graag uw aandacht voor het volgende.

Vanaf nu is het voor iedereen die Scouting Oostburg een warm hart toedraagt mogelijk om scouting Oostburg GRATIS te sponsoren.

Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar Sponsor kliks

Op de website staat een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Scouting Oostburg een commissie op terwijl u dezelfde prijs betaalt, het kost u dus niets extra.

Hetzelfde kunt u doen als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via sponsorkliks kunt u terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.

Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Alvast bedankt namens Scouting Oostburg.

PS de sponsor klik banner op de home page linkt automatisch naar ons als goed doel bij sponsor klik, zodat u de link niet hoeft op te zoeken

In aansluiting op het zeer trieste verhaal van Nicky Verstappen en de arrestatie van verdachte Jos B. en zijn betrokkenheid in het verleden bij scouting elders in het land willen we als Scouting Oostburg het volgende bericht met jullie delen.

Binnen Scouting Nederland en ook zeker binnen Scouting Oostburg staat de veiligheid van onze kinderen voorop. Wij hechten er waarde aan om inzicht te geven in hoe wij als groep de veiligheid van onze kinderen waarborgen.

Allereerst beschikken alle volwassenen die actief zijn binnen Scouting Oostburg over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag, zie ook: https://www.justis.nl/producten/vog/). Dit geldt niet alleen voor de leiders, maar voor alle vrijwilligers die binnen scouting in contact komen met kinderen.

Daarnaast heeft Scouting Oostburg een aantal vrijwilligers die niets anders doen dan het coachen en begeleiden van onze eigen leiding, waaronder twee groepsbegeleiders en een praktijkbegeleider. Ze lopen regelmatig mee, reflecteren op wat er goed gaat of soms beter kan en gaan het gesprek aan met leiding als dat nodig is. Ook is er een ruim trainingsaanbod voor onze leiding, waar volop gebruik van wordt gemaakt. Dit draagt niet alleen bij aan een veilige spelomgeving, maar ook aan de kwaliteit van het scoutingavontuur.

Tijdens opkomsten en kampen worden er door de leiding onderling goede afspraken gemaakt. Zo geldt het vier-ogen-principe: kinderen zijn nooit alleen met één leider. En binnen teams spreekt men elkaar aan op ongewenst gedrag. Binnen de groep zijn we open naar elkaar en proberen we samen een transparante groep te zijn waar iedereen veilig kan zijn.

Als er dan toch onplezierige dingen gebeuren, beschikken we ook over een vertrouwenspersoon waar een kind terecht kan. Ook als bestuur willen we voor ouders heel laagdrempelig aanspreekbaar zijn. Dit kan via mail, telefoon en ook persoonlijk. Vaak zijn er altijd wel een of meerdere bestuursleden op zaterdag aanwezig.

En misschien wel het allerbelangrijkste: al onze tientallen vrijwilligers genieten enorm van het scoutingavontuur en van het organiseren van supergave opkomsten. Scouting is juist zo'n fijne plek omdat kinderen zich er ontwikkelen en vaardigheden opdoen die ze niet gemakkelijk elders leren. Dat lukt alleen in een omgeving waar kinderen en vrijwilligers veilig zijn en zich veilig voelen.

Wij spannen ons er maximaal voor in dat onze kinderen met plezier naar Scouting komen en zich ontwikkelen. En dat enthousiaste verhalen, rijke ervaringen en af en toe een schram of buil het enige is waar ze mee thuis komen.

Als iemand die lid is/was van Scouting Oostburg (of ouders/verzorgers) behoefte heeft om naar aanleiding van dit bericht contact te willen hebben, stuur dan gerust een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pannenkoek-in / nieuwjaarsreceptie zaterdag 11 januari

Elk jaar starten we het jaar met een speech van de voorzitter en lekkere kop soep (de soep-in). Dit jaar geen soep, maar zorgen de zeeverkenners voor pannenkoeken. Deze worden verkocht ter sponsoring van de loods.
- 12:00 start verkoop pannenkoeken in TV-gebouw.
- 13:00 kleine speech door bestuur en trekking van de prijzen van de “De drie op een rij - loterij”.

Acties

Om het jaar goed te starten hebben we een aantal acties om extra inkomsten te verkijgen voor onze nieuwbouw plannen:

- De drie op een rij loterij

Wil je kans maken op een van onze 3 toffe prijzen? Koop dan vanaf 6 december voor 1 euro een lootje voor “De drie op een rij - loterij”. Je kan zelf kiezen voor welke prijs je kans wil maken.
-Een middag meezeilen met de zeeverkenners voor max 4 personen
-Een kuub kist vol met wilgenhout om op te stoken
-Een gratis deelname voor 1 team van max 5 personen aan de ScQuiz!
Lootjes worden voor/na de opkomst verkocht door de leiding. Opbrengst gaat naar de financiering van de botenloods. Trekking is tijdens onze nieuwjaarsborrel: “De pannekoek-in” 11 januari om 13:00.


- Pannenkoeken verkoop

Dit jaar geen soep, maar zorgen de zeeverkenners voor pannenkoeken. Deze worden verkocht ter sponsoring van de loods.

Voor meer informatie over onze plannen voor de toekomst kan je terecht op onze sponsor/nieuwbouw pagina .
Nieuwsgierig naar de voortgang? Onlang is er nog een artikel in de PZC geplaatst met tekst en uitleg over het project, deze is hier terug te vinden.