Scouting Oostburg

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 

Graag uw aandacht voor het volgende.

Vanaf nu is het voor iedereen die Scouting Oostburg een warm hart toedraagt mogelijk om scouting Oostburg GRATIS te sponsoren.

Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar Sponsor kliks

Op de website staat een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Scouting Oostburg een commissie op terwijl u dezelfde prijs betaalt, het kost u dus niets extra.

Hetzelfde kunt u doen als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via sponsorkliks kunt u terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.

Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Alvast bedankt namens Scouting Oostburg.

PS de sponsor klik banner op de home page linkt automatisch naar ons als goed doel bij sponsor klik, zodat u de link niet hoeft op te zoeken

In aansluiting op het zeer trieste verhaal van Nicky Verstappen en de arrestatie van verdachte Jos B. en zijn betrokkenheid in het verleden bij scouting elders in het land willen we als Scouting Oostburg het volgende bericht met jullie delen.

Binnen Scouting Nederland en ook zeker binnen Scouting Oostburg staat de veiligheid van onze kinderen voorop. Wij hechten er waarde aan om inzicht te geven in hoe wij als groep de veiligheid van onze kinderen waarborgen.

Allereerst beschikken alle volwassenen die actief zijn binnen Scouting Oostburg over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag, zie ook: https://www.justis.nl/producten/vog/). Dit geldt niet alleen voor de leiders, maar voor alle vrijwilligers die binnen scouting in contact komen met kinderen.

Daarnaast heeft Scouting Oostburg een aantal vrijwilligers die niets anders doen dan het coachen en begeleiden van onze eigen leiding, waaronder twee groepsbegeleiders en een praktijkbegeleider. Ze lopen regelmatig mee, reflecteren op wat er goed gaat of soms beter kan en gaan het gesprek aan met leiding als dat nodig is. Ook is er een ruim trainingsaanbod voor onze leiding, waar volop gebruik van wordt gemaakt. Dit draagt niet alleen bij aan een veilige spelomgeving, maar ook aan de kwaliteit van het scoutingavontuur.

Tijdens opkomsten en kampen worden er door de leiding onderling goede afspraken gemaakt. Zo geldt het vier-ogen-principe: kinderen zijn nooit alleen met één leider. En binnen teams spreekt men elkaar aan op ongewenst gedrag. Binnen de groep zijn we open naar elkaar en proberen we samen een transparante groep te zijn waar iedereen veilig kan zijn.

Als er dan toch onplezierige dingen gebeuren, beschikken we ook over een vertrouwenspersoon waar een kind terecht kan. Ook als bestuur willen we voor ouders heel laagdrempelig aanspreekbaar zijn. Dit kan via mail, telefoon en ook persoonlijk. Vaak zijn er altijd wel een of meerdere bestuursleden op zaterdag aanwezig.

En misschien wel het allerbelangrijkste: al onze tientallen vrijwilligers genieten enorm van het scoutingavontuur en van het organiseren van supergave opkomsten. Scouting is juist zo'n fijne plek omdat kinderen zich er ontwikkelen en vaardigheden opdoen die ze niet gemakkelijk elders leren. Dat lukt alleen in een omgeving waar kinderen en vrijwilligers veilig zijn en zich veilig voelen.

Wij spannen ons er maximaal voor in dat onze kinderen met plezier naar Scouting komen en zich ontwikkelen. En dat enthousiaste verhalen, rijke ervaringen en af en toe een schram of buil het enige is waar ze mee thuis komen.

Als iemand die lid is/was van Scouting Oostburg (of ouders/verzorgers) behoefte heeft om naar aanleiding van dit bericht contact te willen hebben, stuur dan gerust een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afgelopen zomer hebben we met de zeeverkenners kunnen meezeilen bij de avondwedstrijden van Watersportvereniging Breskens. Bij deze wedstrijden werden we verdeeld over de deelnemende boten en mochten we actief mee helpen aan boord. Deze unieke ervaring is bij de zeeverkenners goed bevallen en ze praten er nog steeds over. Namens Scouting Oostburg willen we Watersportvereniging Breskens bedanken voor deze mogelijkheid en hopen we in de toekomst vaker mee te gaan zeilen.

IMAG0572
IMAG0588 IMAG0575

Vorige week zaterdag was het weer zover, de jaarlijkse overvliegdag van Scouting Oostburg. De weergoden zijn ons goed gezind, het is weliswaar niet echt warm maar wel droog. De taken zijn inmiddels verdeeld onder de leiding en iedereen weet wat hem of haar te doen staat. Zo is bijvoorbeeld Jens met een van de ouders van de Shanti Welpen de keuken ingestuurd om voor het avond eten te zorgen. En staan Pieter (Rama), Wouter (Chill), Johan, Andreas en de andere leiders bij de diverse spellen te wachten om de zes verschillende groepen de opdrachten uit te leggen.

JvK OvD2015 81  JvK OvD2015 140  JvK OvD2015 130
 

Er waren dit keer ook bonuspunten te verdienen door aparte vragen te beantwoorden zoals bijvoorbeeld, hoeveel koeienvlekken staan er bij de verkenners op de muur of hoeveel handen bij de Shanti Welpen. En wat de meeste toch wel het leukste vonden was om zo snel mogelijk vuur te maken om een touw mee door te branden. Natuurlijk zat er het oude vertrouwde touwtrekken bij waar de moeilijkheidsfactor ook dit jaar vooral de blubber en de Zeeuwse klei was, maar dat was voor niemand een probleem en ging iedereen vol voor de overwinning.

 JvK OvD2015 101 JvK OvD2015 106  JvK OvD2015 104 

Als laatst was er natuurlijk aandacht voor de overvliegers van dit jaar, die zoals altijd van de Kabelbaan af moesten glijden om over te gaan naar de volgende speltak. Dit jaar waren dat Dominik die is overgevlogen van de zeeverkenners naar de wilde vaart en Danny hij is overgevlogen van de landverkenners naar de Rowans. Wij wensen hun veel plezier in hun nieuwe groep. Maar natuurlijk nadat zij waren overgevlogen was er nog even tijd voor de andere aanwezigen om van de kabelbaan te glijden, dat was van korte duur want (gelukkig) was het eten klaar en konden we met zijn allen genieten van een “bescheiden”pannetje macaroni met bolognese saus en kaas. Er was zelfs voor een heerlijk toetje gezorgd Vlaflip met fruit en slagroom. Kortom…..het was weer een geslaagde overvliegdag, op naar volgend jaar.

John.

JvK OvD2015 132  JvK OvD2015 11  JvK OvD2015 37