Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

In de Groepsraad van 6 april heeft Bert Rinko Kuik aangegeven zijn taak als voorzitter van de Groepsraad per 7 september te beëindigen. Daarmee komt er een plaats vrij in het Groepsbestuur. Omdat van de overige leden van het Groepsbestuur niemand de functie van Groepsvoorzitter op zich wil/kan nemen, komt er dus een specifieke vacature voor Groepsvoorzitter vrij.

Aan de functie van Groepsvoorzitter zijn een aantal voorwaarden verbonden. Zo is deze functie niet verenigbaar met de functies Leiding, Groepssecretaris, Groepspenningmeester en Groepsbegeleider. Het functieprofiel waar een voorzitter aan moet voldoen:

• De voorzitter zit niet alleen de groepsraad voor en begeleidt niet alleen de discussies, maar hij houdt zich in en verduidelijkt wat anderen denken te zien, geeft richting aan gedachten van anderen en luistert, hoort en verzamelt de meningen van leiding en bestuur.

• De voorzitter stuurt de vereniging in de juiste richting die we samen hebben bepaald, wijkt niet af van de koers, maar kan wel laveren tussen de teamproblemen, ruzies, conflicterende zienswijzen en andere zaken die stormen veroorzaken.

• De voorzitter verbindt en begrijpt iedereen, maar houdt stevig vast aan de overtuigingen en tradities van de groep en van scouting Nederland, verkondigt deze achterliggende gedachtes en zorgt ervoor dat iedereen hiermee doordrenkt wordt.

• De voorzitter durft mensen te overtuigen, durft mensen aan te spreken, maar gaat nooit voor eigen gewin. Hij zorgt ervoor dat iedereen op de juiste plaats zit, doet wat hij kan en vooral fijn vindt. Overtuigt anderen om met elkaar te werken en motiveert mensen om zichzelf te ontwikkelen.

• Een voorzitter krijgt aandacht en staat soms in het middelpunt. Dit moet je durven en doen, de voorzitter heeft een ego, maar geen te grote en durft zichzelf op de achtergrond te zetten als dit in het belang is van de vereniging.

• Elke handeling die de voorzitter doet, moet in het belang van de groep zijn.

• Een voorzitter moet durven zichzelf te ontwikkelen en zijn eigen stijl te hebben.

Het te belopen tijdspad ziet er als volgt uit: 4 juli 2019 de einddatum voor het aangeven van belangstelling voor de functie van Groepsvoorzitter via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 31 juli 2019 De einddatum voor het inleveren van een sollicitatie met beweegredenen waarom jij de juiste persoon bent om de functie van Groepsvoorzitter te vervullen. Inleveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 24 augustus 2019 Sollicitaties toevoegen aan de agenda van de Groepsraad van 7 september 2019 7 september 2019 Voorstellen kandidaten en houden van een pitch. Groepsraad november 2019 Stemmen kandidaten.

Heb jij interesse om de functie van Groepsvoorzitter op je te nemen, stuur dan vóór 4 juli een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ben jij zelf niet diegene, maar ken jij iemand die voldoet aan de volwaarden en het functieprofiel? Dan kan deze persoon uiteraard ook solliciteren!