Scouting Oostburg

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 

Vorige week zaterdag was het weer zover, de jaarlijkse overvliegdag van Scouting Oostburg. De weergoden zijn ons goed gezind, het is weliswaar niet echt warm maar wel droog. De taken zijn inmiddels verdeeld onder de leiding en iedereen weet wat hem of haar te doen staat. Zo is bijvoorbeeld Jens met een van de ouders van de Shanti Welpen de keuken ingestuurd om voor het avond eten te zorgen. En staan Pieter (Rama), Wouter (Chill), Johan, Andreas en de andere leiders bij de diverse spellen te wachten om de zes verschillende groepen de opdrachten uit te leggen.

JvK OvD2015 81  JvK OvD2015 140  JvK OvD2015 130
 

Er waren dit keer ook bonuspunten te verdienen door aparte vragen te beantwoorden zoals bijvoorbeeld, hoeveel koeienvlekken staan er bij de verkenners op de muur of hoeveel handen bij de Shanti Welpen. En wat de meeste toch wel het leukste vonden was om zo snel mogelijk vuur te maken om een touw mee door te branden. Natuurlijk zat er het oude vertrouwde touwtrekken bij waar de moeilijkheidsfactor ook dit jaar vooral de blubber en de Zeeuwse klei was, maar dat was voor niemand een probleem en ging iedereen vol voor de overwinning.

 JvK OvD2015 101 JvK OvD2015 106  JvK OvD2015 104 

Als laatst was er natuurlijk aandacht voor de overvliegers van dit jaar, die zoals altijd van de Kabelbaan af moesten glijden om over te gaan naar de volgende speltak. Dit jaar waren dat Dominik die is overgevlogen van de zeeverkenners naar de wilde vaart en Danny hij is overgevlogen van de landverkenners naar de Rowans. Wij wensen hun veel plezier in hun nieuwe groep. Maar natuurlijk nadat zij waren overgevlogen was er nog even tijd voor de andere aanwezigen om van de kabelbaan te glijden, dat was van korte duur want (gelukkig) was het eten klaar en konden we met zijn allen genieten van een “bescheiden”pannetje macaroni met bolognese saus en kaas. Er was zelfs voor een heerlijk toetje gezorgd Vlaflip met fruit en slagroom. Kortom…..het was weer een geslaagde overvliegdag, op naar volgend jaar.

John.

JvK OvD2015 132  JvK OvD2015 11  JvK OvD2015 37