Scouting Oostburg

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 

Overvliegen? Wat is dat? Waar vliegen ze over?
Bij scouting zijn er verschillende speltakken (welpen, verkenners, explo's)  en wanneer iemand oud genoeg is; ga je naar de volgende groep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gezamenlijk hebben we de middag geopend bij de vlaggenmast; waar elke speltak hun eigen opening heeft voorgedaan. Van het dansen van de shantiwelpen tot het vlag hijsen van de verkenners. Na het serieuze gedeelte werd iedereen in groepjes verdeeld en was het tijd voor een  6kamp. Moeilijke vragen over knopen bij de quiz, levend tafelvoetbal, Zweeds stok slingeren, touwtrekken en een estafette waar de grond niet geraakt mocht worden. Maar toen was het tijd voor het echte overvliegen; Lizzy, Nienke & Justin  vlogen letterlijk met de kabelbaan naar beneden naar hun nieuwe speltak. Gelukkig was er deze middag voor meer dan 60 hongerige scouts en leiding macaroni gekookt en konden we gelijk aan tafel.

Het avondprogramma is ietwat in het water gevallen door  het noodweer, maar met wat improvisatie en warme chocomel is dat helemaal goed gekomen.

De overvliegdag was een gezellige dag en we wensen Lizzy, Nienke & Justin veel plezier bij de verkenners, Rowans & Wiva.