Voor wie: Jongens
Leeftijd: 6,5 t/m 11 jaar
Opkomst:
Zaterdag ochtend 10 t/m 12 uur

Elke zaterdagochtend als de zon door bladeren van de jungle breekt, verzamelen de welpen zich bij het wolvenhol om weer samen twee uur lang spelletjes te spelen en nieuwe dingen te leren.
De opkomst begint als de leiding samen met de welpen openen. Tijdens de opening wordt er een korte belofte afgelegd door de welpen waarmee zij beloven samen te spelen, eerlijk te zijn, goed hun best te doen en goed voor de natuur te zorgen. Daarna schieten de welpen de khaali jagah vlakte op om verschillende leuke en leerzame spelletjes te spelen.

De welpen spelen elke week verschillende spelletjes zodat we op een leuke manier samen nieuwe dingen kunnen leren. Welpen leren knopen leggen, het ontdekken van de natuur, leren omgaan met kaarten en natuurlijk veel meer.

Elk jaar gaan wij meerdere keren op kamp. In de zomer gaan we samen met de Shanti welpen (meisjes 6,5-11 jaar) ergens in Zeeland op kamp. In het voorjaar is er een KWE-kamp waar we twee daagjes met welpen uit heel Zeeuws-Vlaanderen samen in de jungle gaan spelen. Er zijn nog veel meer kampjes en leuke dingen maar daarvoor moet je maar eens langs komen.

De leiding van de Mowgli Welpen telt op het moment vijf dieren. Het hoofd van de roedel is Mor de pauw. Mor wordt geholpen door Shere Khane de tijger, Bagheera de panter, Malchi de vis en Mang de vleermuis. Samen zorgt de leiding ervoor dat er elke week leuke activiteiten worden gedaan.

Als je eens wil langs komen mag je vier keer meespelen in de jungle om te kijken of je het leuk vind. Als je hebt ondervonden hoe cool en leuk scouting is, kan je daarna bij de roedel komen. De Mowgli welpen kost €10,- per maand.

Wil je eens langs komen? Mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom gewoon eens spontaan langs. Je kan ons vinden bij de Reutemeteut tegenover het Zwin College.

Hopelijk zien we je eens op een zaterdagochtend
Tot in de jungle!

Mor, Shere Khan, Bagheera, Malchi en Mang