Leeftijd: 15 t/m 18 jaar

Opkomst: elke vrijdagavond

De Rowans zijn een gezellige groep jongeren, in de leeftijdscategorie van 15 tot 19 jaar, die zich elke vrijdagavond verzamelen in ons groepsgebouw, de Reutemeteut. We maken zelf een planning en bepalen dus zelf wat we die avond gaan doen: kampvuur, filmavond, bordspelen, creatief bezig zijn, bowlen etc... Het gaat bij ons vooral om een gezellige avond!

Elk jaar houden wij een zomerkamp met onze eigen groep, soms is dit in het buitenland. Daarnaast hebben we het RSE-weekend of het ZEX weekend met andere groepen uit de regio. Om de kosten die wij bij bijvoorbeeld kampjes maken laag te houden halen we geld op met acties en activiteiten. We organiseren elk jaar een valentijnsdiner en Halloween event voor de hele groep.

Als rowan heb je de vrijheid om je eigen programma te maken, je grenzen te verkennen en vrienden voor het leven te maken.

Lijkt dit je leuk? Dan ben je altijd welkom de vrijdagavond om 20.00 uur op scoutinggebouw de Reutemeteut.

Voor de geocachers:

Het geheim van de Rowans van Scouting Oostburg

Het was zomerkamp, 2007, met de landscouts van scouting Oostburg. Ze waren al een paar dagen op kamp, en hadden op de radio gehoord dat er een luipaard in de buurt was ontsnapt. Het was ondertussen avond en geitje lag in haar tent te slapen, ze sliep met zes anderen in een tent.

Midden in de nacht schrok geitje plots wakker, ze hoorde een vreemd geluid. Doodstil bleef ze in haar slaapzak liggen, afwachtend. Een paar tellen later was het geluid er opnieuw, deze keer nog luider. Het geluid klonk als dat van een wild beest. Naast Geitje lag Samuel, die ook wakker was geworden van het geluid. Ze keken elkaar verward aan. Ze hadden geen idee wat het geluid was en waar het vandaan kwam.

Buiten hoorden ze opeens iemand hard roepen, het was Bresjes. “Ga allemaal je tent in en blijf in je tent, zorg er voor dat je geen geluid maakt en niet beweegt! Er loopt een Kempens luipaard rond buiten!” Samuel en Geitje bleven doodstil liggen.

Het viel Geitje op dat de visser niet in de tent lag, de visser was naar de WC toe gegaan een paar minuten eerder. “Bresjes, de visser zit op de WC!” riep Geitje. Hopelijk was alles in orde met de visser.

Het geluid was ondertussen luider geworden, ook klonk het steeds dichterbij. De beer, die ook in de tent lag, was rustig door alle heisa heen aan het slapen. Samuel en Geitje probeerden de beer wakker te krijgen, maar het lukte niet. De beer draaide zich om en sliep rustig door.

Buiten hoorden ze nu de visser roepen. “Maak jullie geen zorgen, ik zit veilig op de WC! Ik heb al enige ervaring hiermee, dankzij mijn boten!” Het was goed om te horen dat de visser veilig was. Iedereen bleef stil in de tent liggen in de hoop dat het Kempens luipaard weg ging. Captain Skywalker bleek een honkbalknuppel mee te hebben gesmokkeld, zijn slaapzak in. “Just in case…” fluisterde hij.

Na een minuut lang in stilte te hebben doorgebracht ritste de tent opeens open. De visser kwam met een halve kabeljauw naar binnen. Iedereen, behalve de beer die nog rustig lag te slapen, schrok zich kapot. Na de visser kwam ook Bresjes de tent in, hij had een zaklamp vast. Wat bleek nou, deze zaklamp maakte een leeuwengeluidje als je op een knopje klikte. “Grapje!!!”