Leeftijd: 11 t/m 15 jaar

Opkomst: elke zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur

E-mail: landscouts@scoutingoostburg.nl

De landscouts zijn een gemixte speltak binnen scouting bestaande uit jongens en meisjes tussen 11 en 15 jaar. Ze worden ook wel landverkenners genoemd.

Landscouts houden zich vooral bezig met activiteiten op het land en gaan zelden het water op (Natuurlijk komt het wel eens voor!). Pionieren (houten constructies bouwen zoals een toren, een kabelbaan of een keuken om je eten klaar te maken), oriëntatietechnieken (kaart en kompas), vuur maken, primitief koken, survival, abseilen, klimmen, vlotvaren en verschillende kampeertechnieken vormen de basis voor elke scout.

Al deze technieken kunnen we ook echt in de praktijk gebruiken tijdens de verschillende kampen met onze eigen groep of samen met andere groepen uit Zeeuws-Vlaanderen. Met de kennis die we hebben opgedaan doen we elk jaar mee met de regionale scoutingwedstrijden in de Braakman bossen. De winnaars vertegenwoordigen jaarlijks regio Zeeland tijdens de Landelijke Scoutingwedstrijden in Baarn (provincie Utrecht). Daar strijden de beste scouts van Nederland om het wisselschild.

We zijn tijdens onze opkomsten natuurlijk niet alleen bezig met scoutingtechnieken. We doen ook een hoop verschillende spellen en uitdagende activiteiten. Dit varieert van levend stratego, grote handelsspellen, ruilspellen, zwemmen, kabelbanen bouwen en noem maar op!

Natuurlijk wordt elk jaar afgesloten met een spetterend zomerkamp. Veel doen en lekker relaxen in het zonnetje, af en toe zwemmen, een leuke stad bezoeken, nachtelijke tochten, een dropping, kampvuur en gezelligheid, veel te weinig slaap, nieuwe vrienden en vriendinnen ontmoeten. Het recept voor een leuk en gezellig zomerkamp!

Wat we nog meer doen? Kom gewoon een paar keer langs en je zult vanzelf ervaren wat de landscouts zijn. De eerste vier keer mag je zelfs gratis komen kijken!