Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

De vier oudste Shanti-Welpen (Valerie, Ainsley, Desange en Yanina) hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan het insigne 'journalist'. Ze hebben onder begeleiding en met behulp van de leiding zes verschillende opdrachten met succes uitgevoerd.

Voor een eerste opdracht moesten ze leren werken met een digitale camera. Vervolgens moesten ze foto's maken van de opening en de sluiting van een opkomst. Ook moesten ze een groepsfoto maken. Helaas was op die dag niet heel de groep aanwezig, maar de foto is toch heel erg leuk.

shanti welpen insigne journalistiek 1
shanti welpen insigne journalistiek 2 shanti welpen insigne journalistiek 3
shanti welpen insigne journalistiek 4 shanti welpen insigne journalistiek 5
Voor de tweede opdracht moesten de dames een filmscenario schrijven en door de andere Welpen laten spelen. Zij waren daarbij zelf de regisseurs. Inclusief make-up, kleding, muziek en het roepen van 'aaaaaaaaaaaaaaaaaand action', was ook dit een groot succes. Met wat hulp van John zijn de verschillende scene achter elkaar geplakt tot een mooi geheel (nogmaals bedankt daarvoor!).

Voor de derde opdracht hebben de oudste Welpen echte reporters gespeeld. Terwijl ze elkaar filmden legden ze verslag van verschillende activiteiten die de andere Welpen aan het doen waren. Daarbij lieten ze ook de Welpen zelf aan het woord, met de vraag wat ze van de activiteit vonden.

De vierde opdracht was een beetje spannend, want hiervoor hebben de meiden twee bestuursleden geïnterviewd over het ontstaan van Scouting Oostburg. Het stellen van de vragen was nogal spannend, maar met wat hulp is het helemaal goed gekomen.

Dit is wat ze Lianne en Lise gevraagd hebben:

◦ Hoe kwam je erbij om bestuurslid te worden?

Lianne: ik ben gevraagd omdat ik de mama ben van Mor.
Lise: ik ben gevraagd omdat ik leiding ben bij jullie.

◦ Weet je waarom en wanneer scouting Oostburg is opgericht?

Lianne: ik moet nog een lesje leren, want nee, dat weet ik niet.
Lise: heel slecht inderdaad, maar ik weet het ook niet.

◦ Hoe lang zit je al op scouting?
Lianne: ik zit nu ongeveer anderhalf jaar in het bestuur.
Lise: ik zit al ongeveer 18 jaar op scouting en ik zit nu 2 jaar in het bestuur.

◦ Is het leuk/ gezellig om bestuurslid te zijn?
Lianne: het is zeker gezellig, maar we moeten soms ook serieus zijn.
Lise: ik vind het ook heel leuk.

◦ Is het moeilijk om bestuurslid te zijn?
Lianne: nee, het is niet moeilijk. Soms is het voor mij wel een beetje moeilijk omdat ik niet gewoon leiding ben geweest. Ik ben ook de groepsbegeleider.
Lise: ik vind het ook niet moeilijk nee.

Voor deze opdracht was het de bedoeling dat de meiden een verslagje zouden schrijven, zodat dat op de site van onze groep geplaatst kon worden. Maar de leiding vond het wel leuk om dan meteen iets te schrijven over al de opdrachten. Daar is dit bericht dus het resultaat van.

De laatste opdracht was het maken van een fotospeurtocht. De meiden hebben foto's gemaakt van opvallende plaatsen. De leiding heeft deze op de goede volgorde gezet en afgedrukt. De rest van de Welpen heeft de speurtocht gelopen. En met succes, dus de fotospeurtocht was prima in elkaar gezet door de meiden!

Uiteindelijk hebben Valerie, Desange, Yanina en Ainsley hun insigne dan ook dubbel en dwars verdiend en gekregen :) gefeliciteerd!